Ondersteuning & onderwijs

De eerste jaren van je leven staan in het teken van onderwijs. Sommige kinderen gaat dat goed af, anderen hebben extra ondersteuning op school nodig. WIJ-medewerkers zijn actief op middelbare scholen en mbo-scholen om een steun in de rug te zijn voor elke leerling en student.

Kunnen de school en de WIJ-medewerker niet de goede ondersteuning geven? Lukt dat niet op een gewone school? Dan kan een kind misschien naar het speciaal onderwijs.

VO WIJ-team

De middelbare schooltijd is een spannende periode. Kinderen worden pubers en dat brengt nogal wat met zich mee. Het VO WIJ-team is er om leerlingen, ouders en de school te ondersteunen. WIJ-medewerkers zijn aanwezig op alle reguliere middelbare scholen, Portalis- en Renn4-scholen, Praktijkonderwijsscholen en de cluster 3-scholen, De Wingerd en Van Liefland.

School als wijk

WIJ-medewerkers zijn ook aanwezig op mbo-scholen in Groningen. Zij werken daar als onderdeel van School als Wijk. We noemen het zo omdat we net zo aanwezig zijn op de school, als in de wijk.

Waarom zijn we aanwezig op deze scholen? Omdat studenten tegen dingen aan kunnen lopen en vragen hebben. Vragen die de school, of ouders, niet kunnen beantwoorden. Tijdens je studietijd wordt je 18, dat betekent dat je steeds zelfstandiger wordt. Onze medewerkers zijn er als een steun in de rug en om een luisterend oor te bieden.