Consultatiebureau

De eerste week
In de eerste week na de geboorte krijgt je baby een hielprik en gehoortest. Een GGD-screener komt daarvoor thuis bij je langs.
In diezelfde periode word je gebeld door een jeugdverpleegkundige om een keer bij je thuis af te spreken. Tijdens dat huisbezoek maken jullie kennis en je krijgt voorlichting over de eerste tijd met je baby. Je leert meer over het WIJ-team en de jeugdgezondheidszorg. Uiteraard is er dan volop ruimte om al je vragen te stellen.

Het consultatiebureau
Op de consultatiebureaus van de GGD werken jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen die de groei en ontwikkeling van je kindje volgen. Het consultatiebureau is onderdeel van het WIJ-team bij jou in de buurt, en je zult er regelmatig komen met je kindje. Doe de postcodecheck voor de adresgegevens bij jou in de buurt.

Na vier weken
Als je baby 4 weken is, ga je voor het eerst naar het consultatiebureau. Tijdens deze afspraak wordt je baby gewogen en gemeten. We kijken hoe het met jou en je baby gaat, en je kunt vragen stellen. Vanaf dat moment maken we telkens een vervolgafspraak. De zorg vanuit het consultatiebureau is gratis.

Wil je graag een keer vaker naar het consultatiebureau komen? Kom dan naar het inloopspreekuur. Anders kun je ook een huisbezoek afspreken, of een extra consult op het consultatiebureau. Voor zulke afspraken kun je rechtstreeks bellen met de GGD Groningen: 050 367 49 90 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur).

GGD-advies
Heb je een kindje en zit je nog met vragen over opvoeden of opgroeien, over gezondheid of ziekte, jeugdhulp, het consultatiebureau? Aarzel dan niet om contact op te nemen met GGD Groningen.
Je kunt tijdens kantooruren rechtstreeks bellen: 050 367 49 91.
Je kunt ook contact opnemen via WhatsApp op 06 10 56 52 12, of via de Ouderchat.

Vergrootglas

Jouw WIJ-team:

  • Vul uw postcode en huisnummer in (zonder toevoeging) en druk op enter