VERVOER VOORMALIGE GEMEENTE TEN BOER EN GRONINGEN

Hebt u moeite met het regelen van uw vervoer? Dan kan een Wmo-taxipas (deeltaxi) een oplossing voor u zijn.

De Wmo-taxipas is een vorm van collectief vervoer. U hebt toestemming nodig van de gemeente om hiervan gebruik te maken. Tijdens uw rit worden andere gebruikers opgehaald en weggebracht. U reist dus niet rechtstreeks en met meerdere personen. U betaalt per rit een ritprijs. Het WIJ-team kan u vertellen hoe het Wmo vervoer precies werkt.

Connexxion en Publiek Vervoer

Connexxion is de vervoerder van het Wmo-vervoer in de stad Groningen. Vanaf april 2018 doet Connexxion dit onder de vlag van Publiek Vervoer Groningen en Drenthe. Alle gemeenten en daarmee de door hen gecontracteerde vervoerders in de provincies Groningen en Drenthe zijn hierbij aangesloten. Dus ook Wmo-vervoerder Connexxion.
Dat betekent dat het Wmo vervoer in de gemeente Groningen wordt uitgevoerd onder de naam en het logo van Publiek Vervoer.

Logo publiek vervoer

Aanvragen taxipas

Hebt u moeite met het regelen van uw vervoer? En denkt u dat een Wmo-taxipas (deeltaxi) een oplossing voor u kan zijn? Neem dan contact op met het WIJ-team bij u in de buurt.

Na de aanvraag

Een WIJ-medewerker bespreekt uw aanvraag samen met u. Daarna besluit hij of zij of u een taxipas ontvangt. De procedure duurt in het uiterste geval 8 weken.

De WIJ-medewerker kan de keuringsarts van de gemeente Groningen vragen uw aanvraag medisch te beoordelen. De keuringsarts kan dan, als hij dat nodig acht, medische informatie opvragen bij uw huisarts. Ook kan hij u oproepen voor zijn spreekuur. In dat geval duurt de aanvraag langer.

Hebt u de taxipas aangevraagd? Dan ontvangt u na uw aanvraag een bevestigingsbrief. Vervolgens is er een WIJ-consulent(e) (medewerker van WIJ-teams) die contact met u opneemt. De WIJ-consulent(e) bespreekt uw aanvraag samen met u. Daarna besluit hij of zij of u een taxipas ontvangt. De procedure duurt in het uiterste geval 8 weken.

De WIJ-consulent(e) kan u oproepen bij de keuringsarts van de gemeente Groningen. De keuringsarts kan dan medische informatie opvragen bij uw huisarts. In dat geval duurt de aanvraag langer.

Meer informatie

Er zijn een aantal spelregels verbonden aan de WMO-taxi.

Veelgestelde vragen over de Wmo-taxi

Lees meer over het gebruik van de Wmo-taxipas via de veelgestelde vragen.

Contact

Wilt u meer weten? Of wilt u liever iemand spreken?
Bel dan met 050 367 42 00. Of neem contact op met het WIJ-team in uw wijk.