HELP ELKAAR VIA WEHELPEN.NL

Met elkaar, voor elkaar. Dat is het motto van de gemeente Groningen voor de komende jaren. Inwoners helpen en ondersteunen elkaar en iedereen doet naar vermogen mee. Dat doen we omdat elkaar helpen vanzelfsprekend is. Voorwaarde is dan wel dat we elkaar weten te vinden en dat we elkaar durven te vragen. Een nieuw middel dat de gemeente Groningen daarbij inzet is WeHelpen.nl

Vraag en aanbod

De website en de app WeHelpen zijn het online platform in Groningen voor het bij elkaar brengen van vraag en aanbod van vrijwillige inzet, hulp, welzijn en plezier. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hulp bij het doen van boodschappen, het op orde brengen van de administratie of het helpen bij het uitlaten van de hond. Er ontstaat op deze manier een marktplaats voor sociaal kapitaal in de stad.

WeHelpen.nl biedt mensen die iets voor een ander willen betekenen de mogelijkheid om hun deskundigheid, hulp of talenten zichtbaar aan te bieden. Inwoners die hulp vragen, kunnen hun hulpvraag op de website plaatsen. Bovendien biedt de site ondersteuning bij de organisatie en afstemming van hulp aan inwoners van Groningen.

Gratis en voor iedereen

Meedoen aan WeHelpen is gratis en voor iedereen. Doe dus mee en meld je aan! Heb je hulp nodig bij het gebruik van de website? Neem in dat geval contact op met je WIJ-team in de buurt of informeer naar een Humanitas-vrijwilliger (050-312 60 00) die bij je langs kan komen. Zij kunnen je helpen om  je hulpvraag of –aanbod te plaatsen en om je hulp te organiseren via de digitale agenda.

WeHelpen is ook bereikbaar via de website van Humanitas.

Samenwerking met stichting Present en de Groningse Uitdaging

Steeds meer organisaties in Groningen werken samen met als doel dat zo veel mogelijk inwoners elkaar ondersteunen en helpen. Daarom werkt WeHelpen ook samen met de stichting Present en de Groningse Uitdaging. We vullen elkaar mooi aan omdat Present zich vooral richt op ondersteuning van inwoners door ondernemers en studenten en de Groningse Uitdaging  zich inzet voor hulp door ondernemers aan maatschappelijke organisaties. Link050 bundelt vervolgens, op haar locatie aan de Oude Ebbingestraat 55, alle kennis, ideeën en samenwerkingsverbanden rondom vrijwillige inzet en  bewonersinitiatieven.

Wilt u meer weten over de stichting Present of de Groningse Uitdaging? Kijk dan op stichtingpresent.nl/groningen, maakwerkvanjeteamdag.nl of op groningseuitdaging.nl.  

Bekijk hier het filmpje

Wilt u weten wat WeHelpen voor u kan betekenen? Bekijk dan dit filmpje, met daarin een praktijkvoorbeeld over hulp en ondersteuning van vrijwilligers via WeHelpen.nl.

Contact

Wilt u meer weten? Of wilt u liever iemand spreken?
Bel dan met 050 367 42 00. Of neem contact op met het WIJ-team in uw wijk.