HULP BIJ VRAGEN OM ONDERSTEUNING

Heeft u moeite met het meedoen in de samenleving? En heeft u daardoor een hulpvraag? Vind u het moeilijk om hulp te vragen of om uw probleem onder woorden te brengen? Heeft u moeite met alle loketten en regels die er zijn? Dan kunt u een beroep doen op cliëntondersteuning.

De medewerkers van de WIJ-teams zijn ervaren professionals. Zij weten veel van jeugdhulp, maatschappelijk werk, begeleiding van mensen met een beperking, inkomens- en schuldenproblematiek en nog veel meer. Zij zijn tevens getrainde cliëntondersteuners. Uw belang staat ook bij hen voorop en zij helpen u graag met uw zorgvraag.

Waar vind ik cliëntondersteuning?

Vul u postcode onderaan deze pagina in voor de contactgegevens van uw WIJ-team.

Af en toe of meer regelmatig even hulp nodig?

Voor het uitleggen van brieven of voor hulp met formulieren, kunt u een beroep doen op medewerkers en vrijwilligers van het WIJ-team. Voor meer regelmatige ondersteuning bij zaken als het ordenen en bijhouden van de administratie, kunt u een beroep doen op ondersteuning vanuit de vrijwilligersorganisaties zoals Humanitas.

Ondersteuning bij bezwaar tegen een gemeentebesluit?

Heeft u juridische hulp nodig omdat u het niet eens bent met een besluit van de gemeente? Voor deze vorm van ondersteuning kunt u terecht bij het Juridisch Loket Groningen of de Rechtswinkel Groningen.

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Vindt u de cliëntondersteuning vanuit het WIJ-team niet voldoende? Ziet u op tegen het gesprek met de gemeente of het WIJ-team? Vindt u het moeilijk om voor uzelf op te komen en bent u bang dat uw belang uit het oog verloren wordt? Dan kunt u ondersteuning vragen van een onafhankelijke cliëntondersteuner. Ook als het gaat om een zorgvraag die niet direct onder de verantwoordelijkheid van de gemeente valt.

Lees meer over de onafhankelijke cliëntondersteuning.

Wet langdurige zorg (Wlz)

Heeft u vragen over de Wlz? De Menzis-Zorgadviseurs  helpen u graag. Komt u er met hen niet uit en wilt u gebruikmaken van de onafhankelijke cliëntondersteuning? Zolang u (nog) geen geldige Wlz indicatie hebt, kunt u een beroep doen op de gemeente. Heeft u al wél een geldige Wlz indicatie? Dan kunt u de onafhankelijke cliëntondersteuning aanvragen bij Menzis-Zorgkantoor. (tel: 088-222 42 42)

Vertrouwenspersoon

Het kan voorkomen dat u niet tevreden bent en problemen ervaart in de omgang met uw WIJ-team, hulpverlener of zorginstelling. Komt u daar samen niet uit, neem dan contact op met de onafhankelijke vertrouwenspersoon.

Contact

Wilt u meer weten? Of wilt u liever iemand spreken?
Bel dan met 050 367 42 00. Of neem contact op met het WIJ-team in uw wijk.