Nanneke Jager is Sociaal Werker 2021!

Nanneke Jager, buurtwerker van WIJ Groningen en medewerker van multicultureel vrouwencentrum Jasmijn is uitgeroepen tot Sociaal Werker 2021!

Nanneke werd door haar jarenlange werk als sociaal werker geroemd door de vakjury. ‘Zij heeft voor WIJ Groningen en Vrouwencentrum Jasmijn echt veel bereikt door haar oprechte betrokkenheid bij de inwoners van de stad Groningen.’ Nanneke kreeg meer online stemmen dan Marjolein Laponder van Inclusio Leiderdorp en Bojoura Hoekstra van Welzijn Lelystad, die ook genomineerd waren.

Parel in de wijk

‘Nanneke is een echte vakvrouw’, zegt WIJ-manager Jolanda Ingeneeger. ‘Een parel in de wijk die door middel van haar aanpak de wachtkamer leeg houdt. Ze richt zich op verbinding, zorgt voor ontmoetingen en kweekt zelfvertrouwen bij de wijkbewoners. Een voorbeeld voor vele sociale werkers. WIJ Groningen is super trots op haar.’

Hoger plan

Wat Nanneke doet en voor elkaar krijgt zet echt zoden aan de dijk’, zegt directeur Alice Thijs van Jasmijn. ‘Ze haalt het beste uit de wijkbewoners en zet ze op een hoger plan. We maken er een klein feestje van bij Jasmijn.’

Organisatie

De verkiezing van Sociaal Werker van het jaar werd georganiseerd door Sociaal Werk werkt, een samenwerkingsverband tussen Sociaal Werk Nederland, en werkgeversorganisaties FNV Zorg & Welzijn en CNV Zorg & Welzijn.