CONSULTATIEBUREAU

Het consultatiebureau vormt een onderdeel van het WIJ-team van WIJ Groningen. Hier werken jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen die de groei en ontwikkeling van uw kind volgen. Bij het WIJ-team kunt u terecht met al uw vragen over gezondheid, opvoeden en opgroeien van kinderen tot 23 jaar. Ook de basisvaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma krijgt uw kind van een WIJ-teammedewerker.

Eerste afspraak

In de eerste week na de geboorte krijgt uw kind een hielprik en gehoortest. Een medewerker van GGD Groningen, ook wel screener genoemd, komt hiervoor bij u thuis. In diezelfde periode neemt een jeugdverpleegkundige telefonisch contact met u op om een afspraak te maken voor een huisbezoek. Tijdens dit huisbezoek maakt u kennis met de jeugdverpleegkundige, krijgt u informatie over het WIJ-team, de jeugdgezondheidszorg en voorlichting over de eerste tijd met uw baby. Uiteraard is er ruimte voor al uw vragen.

Als uw baby 4 weken is, komt u voor het eerst op het consultatiebureau. Tijdens deze afspraak wordt uw baby gewogen en gemeten, wordt er gekeken hoe het gaat met u en uw baby en kunt u vragen stellen. Na elke afspraak krijgt u een vervolgafspraak mee. De zorg vanuit het consultatiebureau is gratis.

Wilt u graag een keer vaker naar het consultatiebureau komen? Dan kunt u gebruikmaken van het inloopspreekuur. U kunt ook een afspraak maken voor een huisbezoek of een extra consult op het consultatiebureau.

Waar vind ik het consultatiebureau?

Alle consultatiebureaus in de gemeente Groningen zijn of worden onderdeel van een WIJ-team. Kijk voor adresgegevens en telefoonnummers bij WIJ in de wijk op deze website. Of vul onderaan deze pagina uw postcode in, dan vindt u het dichtstbijzijnde WIJ-team ook.
Kijk voor meer informatie over het consultatiebureau op de website van de GGD.

Afspraak maken, wijzigen of afzeggen

Wilt u een afspraak maken, wijzigen of afzeggen? Bel GGD Groningen: 050 367 49 90 - bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.

Advies

Hebt u een vraag over opvoeden of opgroeien, gezondheid of ziekte, jeugdhulp, het consultatiebureau of andere zaken die uw kind betreffen?

Neem dan contact op met GGD Groningen, bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur:

  • telefonisch op 050 367 49 91
  • via WhatsApp op 06 10 56 52 12
  • via de Ouderchat

GGD Groningen is ook te vinden op Facebook, Twitter en Instagram.

Contact

Wilt u meer weten? Of wilt u liever iemand spreken?
Bel dan met 050 367 42 00. Of neem contact op met het WIJ-team in uw wijk.