Hulp bij geldzaken

Heb je problemen om rond te komen van je inkomen of uitkering? Heb je geen overzicht meer in je administratie? Heb je schulden of vind je het lastig om rekeningen op tijd te betalen? Dan kan WIJ Groningen je misschien helpen.

Voor iedere inwoner bieden we hulp bij geldzaken aan.

Omgaan met geld is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Je betaalt je maandelijkse huur of hypotheek en alle noodzakelijke rekeningen. Je telefoonrekening, water, gas en licht en soms doe je een extra uitgave. Het lijkt overzichtelijk en logisch, maar toch kun je onbedoeld problemen krijgen om rond te komen van je inkomen of uitkering. Je hebt het gevoel dat je de grip over je financiën kwijt raakt. Met een duwtje in de goede richting kun je weer grip krijgen op je inkomsten en uitgaven.

Rondkomen van je inkomen
Nadat we je situatie helder hebben, dan gaan we een stap verder. Heb je moeite om rond te komen met je inkomen of uitkering? Dan helpen we je met geldbeheer. Samen maak je afspraken met schuldeisers en leer je omgaan met geld. Soms is het nodig om een budgetcoach aan te stellen die met jou de situatie van week tot week bekijkt. Ook proberen we de oorzaak van je geldproblemen te achterhalen en daar met jou iets aan te doen. Daarnaast kijken we of het mogelijk is of er mogelijkheden zijn om je inkomen te vergroten zodat je schulden sneller kunt aflossen.We helpen je wanneer je ondersteuning nodig hebt bij administratie, schulden, het omgaan met geld of armoedebestrijding. Het belangrijkste is dat je snel bij ons aanklopt. Dan zijn de problemen meestal nog te overzien.

We helpen je in de volgende situaties:

  • Ik kan mijn rekeningen niet meer betalen.
  • Ik heb geen geld meer voor de huur of om eten te kopen.
  • Ik durf mijn post niet meer open te maken.
  • Ik krijg brieven van incassobureaus en weet niet wat ik moet doen.
  • Ik ben het overzicht kwijt.
  • Ik heb een brief ontvangen van de gemeente, verzekering, energiebedrijf of belasting die ik niet begrijp.
  • Ik vind het moeilijk om officiële formulieren / papieren in te vullen.

Herken je dit? Neem dan contact op met WIJ Groningen of kom langs bij het inloopspreekuur van je WIJ-team. Wij zijn het eerste aanspreekpunt om deze situaties aan te pakken.

Jongeren

Jongeren kunnen hiervoor binnenlopen bij het WIJ-team en bij Jimmy’s, in het centrum van de stad. Jimmy’s wordt gerund door enthousiaste stagiairs en vrijwilligers, die graag hun best doen om iedereen met een vraag te helpen. Die vragen kunnen eigenlijk overal over gaan en dus zeker ook over geldzaken. Je bent welkom, het adres is Herestraat 100 in de stad. Kijk voor meer informatie op https://jimmys050.nl

Vergrootglas

Jouw WIJ-team:

  • Vul uw postcode en huisnummer in (zonder toevoeging) en druk op enter

Kijk ook eens bij...

Op de website Wijzer in geldzaken staan heel veel handige hulpmiddelen en tips over geldzaken, per levensfase of onderwerp.

Het Nibud is een onafhankelijke stichting voor informatie en goede raad, zodat je meer inzicht krijgt in je geldzaken.