Heb jij een goed idee voor jouw buurt of wijk?

Er gebeurt van alles in jouw wijk. Met elkaar zorgen we goed voor onze wijk. Zodat onze straten veilig zijn, speeltuinen schoon blijven, er in buurthuizen gezellige activiteiten plaatsvinden… noem maar op. Er zijn mensen die ervoor zorgen dat anderen niet alleen komen te staan. Bijvoorbeeld door een boodschap te doen voor iemand die slecht ter been is, of te helpen bij het invullen van een lastig formulier. Anderen organiseren een buurtfeestje of een kookworkshop.

  • Heb jij een goed idee voor jouw buurt? Of wil je ergens aan meedoen? Kies hieronder jouw wijk en bekijk welke ideeën en activiteiten er al zijn.
  • Je kan ook zien waar het WIJ-team in jouw buurt zit, daar kan je terecht met jouw idee!

Laat je inspireren!

Laat je inspireren door alles wat er al gebeurt in Groningen, of neem deel aan een van de activiteiten die al plaatsvinden. Loop gerust bij jouw WIJ-team binnen om mee te doen, om meer informatie te vragen of om jouw idee te bespreken. Je bent van harte welkom!

De buurtcamping maken we samen…

In Lewenborg hebben ze deze zomer weer een heuse buurtcamping gehad.

Stadjers Hand in Hand

Twee jaar geleden lanceerde de Voedselbank een nieuw idee: Stadjers Hand in Hand. Het begon voorzichtig als proef, maar het blijkt een succes.

Van veranda naar Weggeefwinkel…

Het doet goed als je mensen blij kunt maken.

Twee personen reiken elkaar de hand toe

WeHelpen en WIJ Groningen koppelen studenten aan Stadjers…

Met een steuntje in de rug koppelden WIJ Groningen en WeHelpen studenten en stadjers met elkaar.

Welkom bij Oud Cuisine!

Eén keer per maand organiseren de studenten een diner in Eeterie de Globe voor tien ouderen die elk gekoppeld worden aan een student.

Vergrootglas

Jouw WIJ-team:

  • Vul uw postcode en huisnummer in (zonder toevoeging) en druk op enter