Van veranda naar Weggeefwinkel…

Sinds een jaar hoort Ten Boer bij de gemeente Groningen. En dus is er in Ten Boer nu ook een WIJ-team actief: het voormalige team De Deel. De gemeente Groningen is een hele rij dorpen rijker geworden en we gaan graag even een kijkje nemen bij de mensen die zich daar inzetten voor hun buren.

Vijf jaar geleden begon het, op een veranda. De Voedselbank zat met een overschot aan kleding, waar geen ruimte voor was. Een vriendin van Wilma had nog wel plek: op die veranda dus. Al snel was de Weggeefwinkel geboren, en het werd een succes. Inmiddels is een stichting opgericht en werken er elf vrijwilligers bij de winkel. Je vindt er vooral kleding, huishoudelijke spullen en speelgoed. Allemaal in goede staat, klaar om hergebruikt te worden.

Het doet goed als je mensen blij kunt maken

Er voor elkaar zijn
Waarom Wilma bij de weggeefwinkel werkt? We zijn er voor iedereen: arm, rijk, dik en dun. Het is gewoon hartstikke leuk om met al die mensen te werken. Hier beteken je niet alleen iets voor anderen, maar ook voor elkaar. Vorig jaar overleed plotseling een collega, en toen hebben we heel veel steun aan elkaar gehad. We hebben een koffietafel waar mensen vaak aanschuiven om een kopje koffie of thee te drinken. Daar zijn ze onder de mensen en kunnen ze hun verhaal delen. Als je eenzaam bent, kan het heel fijn zijn om op zo’n manier een plekje te hebben waar je altijd wel terecht kunt.

Ananassnijder
Het doet goed als je mensen blij kunt maken. Laatst kregen we iets binnen en we hadden dus geen flauw idee wat het was, maar het zag er nog goed uit. Toen kwam er iemand binnenlopen en die riep: ‘Héé, daar ben ik nu al zo lang naar op zoek!’ Bleek het een ananassnijder te zijn. Dat zijn mooie momenten.