Eén keer per maand organiseren studenten een diner voor en met 10 ouderen

Piet, Cas en Siko zijn drie Groningse studenten die houden van koken en gezelligheid. Zij vonden het jammer dat de levens van jongeren en ouderen zo gescheiden zijn, dus ze hebben de mouwen opgestroopt om daar verandering in te brengen. Zo gezegd, zo gedaan: Oud Cuisine werd opgericht.

Eén keer per maand organiseren de studenten een diner in Eeterie de Globe voor tien ouderen die elk gekoppeld worden aan een student. Alle duo’s krijgen een taak zoals koken, tafeldekken en drankjes inschenken. Deelname is gratis en wordt bekostigd via crowdfunding. Iedereen wordt door de studenten thuis afgehaald en gebracht, want: samen uit, samen thuis.

Thea Rolvers, opbouwwerker, vertelt: ‘Ik werd door Siko benaderd: zou je eens met ons mee willen denken? Ik weet nog dat ik dacht: wat een drive hebben deze jongens en wat een wilskracht!’

We kijken alweer uit naar de derde editie

‘De eerste avond was een groot succes. Een blik studenten was opengetrokken waaronder zelfs een kok. De mix tussen de ouderen en de jongeren was er vanaf het begin en het was prachtig om te zien hoe men elkaar ondersteunde’. Inmiddels is de tweede editie ook al geweest en de derde komt eraan. Tijdens de derde editie wordt er samen teruggekeken. ‘Het is een vaste groep geworden, waardoor je vertrouwen krijgt en binding’.