Het Volwassenenfonds Sport en Cultuur

Voor de een de normaalste zaak van de wereld, maar voor de ander een ver-van-zijn-bed-show: sporten en bewegen. Van ‘geen zin’, tot ‘geen tijd’ en ‘geen geld’: er zijn allerlei redenen te noemen om niet te sporten. Juist die laatste reden mag geen reden zijn, vindt Chantal Molanus van WIJ Groningen. “Ik vind dat iedereen moet kunnen sporten. Ook mensen met een laag inkomen of uitkering. Maar ook deelname aan culturele activiteiten moet voor iedereen toegankelijk zijn.”

Als contactpersoon van WIJ Groningen helpt Chantal mensen met een laag inkomen aan een sport- of cultuurabonnement.”

Ook een abonnement?

Bent u 18 jaar of ouder en blijft er geen geld over voor sport of een culturele hobby? Met een bijdrage vanuit het Volwassenenfonds is het mogelijk om lid te worden van bijvoorbeeld een voetbalclub, basketbalvereniging, fitnessclub of deel te nemen aan dans- of muzieklessen of lid te worden van een zangkoor. Ook kunt u denken aan het volgen van een schildercursus of deelname aan theater of beeldende kunst. Met de bijdrage uit het fonds kunt u een jaar lang meedoen. Het fonds draagt maximaal € 300,- bij voor deelname aan sport en maximaal € 400,- voor deelname aan cultuur. Het geld wordt rechtstreeks betaald aan de sport- of cultuurclub waar u lid van wordt. Kleding en/of materialen worden niet vergoed.

Een aanvraag voor dit fonds doet u via het WIJ-team of kunstencentrum VRIJDAG. Kijk voor meer informatie op de website van het Volwassenenfonds of neem contact op met het WIJ-team bij u in de buurt. Het Volwassenenfonds is voor inwoners met een Stadjerspas.