Vervoer in Haren

Inwoners van Haren en de omliggende dorpen zonder auto, die moeite hebben om hun vervoer te regelen, hebben naast de Wmo-deeltaxi ook andere opties. Dat is omdat de voormalige gemeente (tijdelijk) in een overgangssituatie zit.

Regiotaxi
Met de Regiotaxi reis je van huis naar een bushalte, treinstation of je eindbestemming. Een rit met de Regiotaxi tot 15 kilometer kost twee à drie keer meer dan een buskaartje. De Regiotaxi rijdt alleen als je reserveert, het is een aanvulling op het gewone openbaar vervoer.
Voor OV-reizigers is de Regiotaxi dagelijks beschikbaar tussen 7.00 en 24.00 uur. Daarbuiten kun je de Regiotaxi alleen reserveren als het gaat om aansluiting op de eerste of laatste bus of trein, voor vervoer van deur naar halte, of van halte naar deur. Wil je gebruikmaken van de Regiotaxi, bel dan minimaal één uur voor vertrek naar 0900 400 20 00.

Stichting Vervoer voor Ouderen Haren
55-plussers die hulp nodig hebben bij vervoer kunnen een beroep doen op Stichting Vervoer voor Ouderen Haren. Deze stichting verzorgt ritten in Groningen en Haren, dagelijks tussen 08.00 en 18.00 uur. Je betaalt contant per rit, of met een 10-strippenkaart die je bij de chauffeur kunt kopen. De ritprijs is afhankelijk van het aantal zones (de gereden afstand). Heb je om medische redenen iemand die als begeleider met je meegaat, dan betaalt die 1 euro voor de hele begeleiding.
Wil je hiervan gebruik maken, bel dan één werkdag van tevoren tussen 9.00 en 13.00 uur naar 06 23 10 77 53. In het weekend en op feestdagen kun je alleen een afspraak maken voor de dag zelf.

Maatwerkvoorzieningen
Als het openbaar vervoer in jouw geval geen optie is, kun je in aanmerking komen voor een individuele voorziening. Daarvoor heb je een indicatie nodig van WIJ Haren. Binnen de regio is de Wmo-deeltaxi zo’n voorziening.

Voor vervoer buiten de regio bestaat de Valyspas. Ook daarvoor heb je speciale toestemming nodig. Neem contact op met WIJ Haren, dan bespreken we je situatie.