HULP BIJ FINANCIËN

Hebt u vragen over geld? Vindt u het moeilijk om rond te komen of hebt u geldproblemen? Dan kunt u terecht op één van de inloopspreekuren binnen uw WIJ-team.

Regelingen en voorzieningen

Hebt u vragen over uw huur, woonlasten, ziektekosten, belastingen of uw uitkering? Neem dan contact op met de sociaal raadslieden van uw WIJ-team. Zij helpen u graag verder. Vul onderaan deze pagina uw postcode en huisnummer in om te zien welk WIJ-team het dichtst bij u in de buurt is.

Jongeren en geld

Jongeren kunnen voor al hun vragen over geldzaken terecht bij Jimmy’s aan de Herestraat 100 in Groningen.

Voedselbank

De Voedselbank Stad Groningen zamelt levensmiddelen in en stelt deze gratis ter beschikking aan mensen die dit nodig hebben. Als u gebruik wilt maken van de voedselbank kunt u zich aanmelden bij uw WIJ-team.

Administratie ordenen

Hebt u moeite om uw administratie op orde te krijgen en deze bij te houden? De vrijwilligers van 'Orde in de Paperassen' helpen u graag een handje. Ze zijn bereikbaar via het WIJ-team bij u in de buurt. Vindt u het moeilijk om uw belastingformulieren in te vullen? Dan kunt u terecht bij de ‘formulierenbrigade’ van het WIJ-team. Vul onderaan deze pagina uw postcode en huisnummer in om te zien welk WIJ-team het dichtst bij u in de buurt is.

Administratieve ondersteuning voor inwoners in de voormalige gemeente Haren

Hulp bij uw administratie krijgt u op aanwijzing van WIJ Haren. Daar heeft u dan waarschijnlijk al contact mee (gehad) in verband met uw gezondheid of financiële situatie. Als blijkt dat u door gezondheid of andere beperkingen hulp nodig heeft, kunt u gebruik maken van de algemene voorziening administratieve ondersteuning.

Hoe werkt het?

De ondersteuning in uw administratie krijgt u van een professioneel administratiekantoor uit Haren. Dit kantoor brengt uw administratie in kaart, regelt uw betalingen en bekijkt of u nog in aanmerking kunt komen voor toeslagen, besparingen of goedkopere tarieven. De medewerker van WIJ Haren brengt u in contact met het administratiekantoor.

Voor wie is het?

U komt in aanmerking voor deze administratieve ondersteuning wanneer u:

  • In de voormalige gemeente Haren woont en,
  • niet geholpen kunt worden door andere voorzieningen die zich richten op het oplossen van korte termijn problemen.

Wanneer u voor langere tijd hulp nodig hebt om uw administratie en financiën te regelen, komt u mogelijk in aanmerking. Dat kan overigens alleen wanneer uw financiële situatie niet zodanig ernstig is dat de kredietbank ingeschakeld moet worden. Vaak ontvangt u al begeleiding via de gemeente, maar dit is geen voorwaarde. De medewerker van WIJ Haren kan samen met u onderzoeken wat voor u de beste ondersteuning is.

Wat kost het?

Administratieve ondersteuning kost ongeveer € 65,- per persoon per maand. In het begin kan dat iets meer zijn, als uw administratie op orde wordt gemaakt. Hiervan neemt de gemeente € 50,- voor haar rekening. Voor u zijn de kosten in principe € 15,- per € 65,- aan kosten. Mocht u dat financieel niet kunnen dragen, dan kan de gemeente daar van afzien. Praat hierover met de medewerker van WIJ Haren.

Contact

Woont u in de voormalige gemeente Haren? En wilt u meer weten over administratieve ondersteuning? Dan kunt u contact opnemen met WIJ-Haren.

Contact

Wilt u meer weten? Of wilt u liever iemand spreken?
Bel dan met 050 367 42 00. Of neem contact op met het WIJ-team in uw wijk.