Een beer, knuffels en ‘veel blije koppies’

De gemeente vroeg jeugdboa Joyce Smit en WIJ-jongerenwerker Steff Benes om mee te doen. Steff: “Daar hoefde ik geen seconde over na te denken. Deze kinderen, die tijdelijk in het ziekenhuis verblijven, kunnen helaas niet naar de kermis. Maar de kermis kan wel naar hen komen.”

Foto: WIJ-jongerenwerker Steff Benes verkleed als beer met verpleegsters van het Beatrix Kinderziekenhuis

Verkleed als beer met een kar vol knuffels (125 stuks) gingen ze langs bij de IC en verpleegafdelingen. Alle kinderen en jongeren mochten een knuffel uitkiezen. Ook konden ze op de foto gaan en de beer knuffelen. Steff: “Een lach, een traan, alle koppies spraken boekdelen als je zag hoe blij ze waren. Het was genoeg om de kinderen even te laten vergeten dat ze ziek waren. We hebben uiteindelijk alle kinderen in het ziekenhuis gezien, geknuffeld en voorzien van een mooie herinnering. Heel bijzonder om hier aan mee te doen.”

 

Foto: Jeugdboa Joyce Smit en WIJ-jongerenwerker Steff Benes (in berenpak) gingen bij kinderen langs in het Beatrix Kinderziekenhuis

Of de actie voor herhaling vatbaar is? De gemeente heeft al toegezegd dat Joyce en Steff weer mee mogen doen volgend jaar als de actie doorgaat. Steff: “Het was mentaal best zwaar en emotioneel, maar de ervaring was fantastisch. Volgend jaar ben ik daarom zeker weer van de partij.”

 

Foto: Jeugdboa Joyce Smit en WIJ-jongerenwerker Steff Benes

Deze actie was een initiatief van de meikermis, gemeente Groningen en Beatrix Kinderziekenhuis. Met dank aan: Alex Pijl (meikermis), Hans Prins (gemeente Groningen), Klaas Klat (gemeente Groningen) en Femke Prange (Beatrix Kinderziekenhuis).