Aandacht voor BOUNCE op dag tegen pesten

Hoe kunnen we pestgedrag voorkomen? Sinds een jaar geeft WIJ Groningen BOUNCE trainingen op middelbare scholen in Groningen. Het doel: jongeren bewust maken van hun omgeving en hun veerkracht vergroten.

De training komt uit België en werd eerst opgezet om radicalisering bij jongeren te voorkomen. Zo kwam het in eerste instantie ook naar Groningen. WIJ Groningen zet BOUNCE inmiddels in als veerkrachttraining op diverse middelbare scholen. Charlotte Nieuwenhuizen van het VO WIJ-team is één van de trainers. Charlotte: ‘BOUNCE is voor alle jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Met groepstrainingen leren zij grenzen aangeven en aanvoelen bij anderen, samen reflecteren op situaties, elkaars verschillen respecteren en veel meer. Zo werkt BOUNCE ook als preventief middel tegen pesten”.

Inmiddels geven ruim 15 collega’s bij WIJ Groningen de trainingen op middelbare scholen, van praktijkscholen tot gymnasia. Charlotte voegt toe: ‘BOUNCE is voor jongeren, maar we geven ook een verkorte training aan ouders, docenten en belangrijke anderen. Daarnaast trainen we docenten zodat zij de trainingen samen ons kunnen geven’. In september start WIJ Groningen weer op verschillende middelbare scholen met BOUNCE veerkrachtstrainingen.

Meer weten?
Wil je meer weten over BOUNCE? Neem dan contact op met Charlotte Nieuwenhuizen van het VO WIJ-team via Charlotte.Nieuwenhuizen@wij.groningen.nl.