WIJ Ten Boer

Bij WIJ Ten Boer kun je bij onze dorpscoaches terecht met al je vragen op het gebied van gezondheid en welzijn, ontmoeten en meedoen, thuis en gezin, inkomen en werk.

We werken met dorpscoaches, vrijwilligers en andere samenwerkingspartners in de voormalige gemeente Ten Boer. We hebben kennis van jeugdwerk, opbouwwerk, ouderenzorg, Wmo, hulpverlening, gezinsondersteuning en vragen gerelateerd aan de aardbevingen. Als je eens ergens mee zit kun je met ons in gesprek en kunnen wij meezoeken naar een oplossing. Ook wanneer je een leuk idee hebt of zelf aan de slag wilt als vrijwilliger, ben je bij ons aan het juiste adres.

Spreekuren

Er zijn verschillende inloopspreekuren, onderstaand vind je een overzicht van locaties en tijden:

Bibliotheek Ten Boer maandag 14.00 – 16.00 uur
Dorpshuis Woltersum dinsdag (om de week) 13.00 – 15.00 uur (even weken)
Dorpshuis Ten Post dinsdag 14.00 – 16.00 uur
Bibliotheek Ten Boer woensdag 10.00 – 12.00 uur

Op afspraak:

Financieel spreekuur WIJ op afspraak
Financieel spreekuur GKB op afspraak

WIJ Ten Boer is er voor alle mensen die wonen in:

  • Garmerwolde
  • Lellens
  • Sint Annen
  • Ten Boer
  • Ten Post
  • Thesinge
  • Winneweer
  • Wittewierum
  • Woltersum

Zo kun je ons bereiken

icoon voor adresgegevens

Adres:

WIJ Ten Boer
Hendrik Westerstraat 24
9791 CT  Ten Boer

icoon voor telefoonnummers

Telefoon:

Dagelijks van 09.00 - 17.00 uur
Tel. 050 302 88 46

icoon voor openingstijden

Openingstijden:

Maandag (Forum Bibliotheek Ten Boer) 14:00 - 16:00 uur
Dinsdag, even weken (Dorpshuis Woltersum) 13:00 - 15:00 uur
Dinsdag (Dorpshuis Ten Post) 14:00 - 16:00 uur
Woensdag (Forum Bibliotheek Ten Boer) 10:00 - 12:00 uur

Waarmee kunnen we je helpen?

Inloopspreekuur WIJ Ten Boer. Meermalen per week kun je zonder afspraak bij ons binnenlopen.

Er zijn verschillende inloopspreekuren, onderstaand vind je een overzicht van locaties en tijden:

Bibliotheek Ten Boer maandag 14.00 – 16.00 uur
Dorpshuis Woltersum dinsdag (om de week) 13.00 – 15.00 uur (even weken)
Dorpshuis Ten Post dinsdag 14.00 – 16.00 uur
Bibliotheek Ten Boer woensdag 10.00 – 12.00 uur

Financieel spreekuur. Voor het invullen van formulieren, aanvragen voedselbank, kwijtscheldingen, regelingen, voorzieningen en toeslagen. Bel of mail om je contactgegevens door te geven en Floor of Robert belt je terug om een afspraak te maken.

Vragen op het gebied van geldzaken of geldzorgen, dan kan je ook een afspraak maken met Elisabeth van de Groningse Kredietbank. Lees hier meer over de GKB.

Maatschappelijk begeleider aardbevingen. Hoe hou je praktische en mentaal het hoofd boven water, als je te maken hebt met aardbevingen? WIJ Ten Boer heeft daarvoor een maatschappelijk begeleider, die je in vertrouwen kunt nemen om je zorgen te bepraten. Deel met hem je ervaringen als je stress hebt, slecht slaapt of als je door alle onzekerheid de grip kwijt bent. Hij kan je begeleiden, ook als je voor een moeilijke keuze staat en met iemand anders de voor- en nadelen wilt afwegen. En hij kan bemiddelen als het gesprek vastloopt, met de buren of met de betrokken instanties.
Maandagmiddag, woensdagochtend of vrijdagochtend kun je je aanmelden bij WIJ Ten Boer. Rechtstreeks contact opnemen met Jordi Kremer kan ook: mail of bel 06 55 47 34 38.

Spreekuur Consultatiebureau. Op afspraak kan je op dinsdag van 13.00 – 13.30 uur langskomen bij het verpleegkundig spreekuur in het gemeentehuis Ten Boer. Bel voor een afspraak 050 367 4990 op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur.

Heb je vragen over de opvoeding van je kind? Neem dan gerust contact op met de telefonische advisering van GGD Groningen: 050 367 4991 op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur.

Spreekuur Taalhuis. Moeite met lezen, schrijven of rekenen? Onwennig op de computer? Dan ben je niet de enige. Maar het Taalhuis helpt je graag om ermee aan de gang te gaan. Niet met moeilijke methoden dikke boeken, maar door samen met jou te kijken naar wat jij nodig hebt. Loop gewoon eens binnen op het spreekuur.

Elke dinsdagmiddag van 14.00 – 15.00 uur in Forum bibliotheek Ten Boer, Koopmansplein 9. Stuur voor meer informatie een mail naar Inge De Jong: taalhuis.tenboer@forum.nl

De Huiskamer van Ten Boer. Zin in een gezellig praatje onder het genot van een kopje koffie? Op vrijdagochtend ben je van harte welkom in de Huiskamer. Regelmatig is er wat leuks zoals neut’n schaiten, tussen kunst en kitsch, nuttige informatie of een speciale gast. De huiskamer is een initiatief van de dorpscoöperatie en de bibliotheek. Meer info bij Hillie Feimann, 06 53 25 26 55.
Elke vrijdag tussen 10 en 12 uur in ontmoetingscentrum Buurhoes aan de Gaykingastraat 17 in Ten Boer.

Taalcafé. Het Taalcafé is een gezellige plek waar mensen elkaar helpen met de Nederlandse taal. Onder het genot van een kopje koffie/thee kunnen we over van alles praten. Elke woensdag van 11:00 tot 12:00 uur in de bibliotheek aan het Koopmansplein 9.

WGW Weggeefwinkel Ten Boer. In de gezellige weggeefwinkel kan iedereen gratis komen shoppen: kleding, schoenen, speelgoed en allerlei leuke hebbedingetjes. Een duurzaam idee, want wat jij niet meer nodig hebt, kan een ander weer gelukkig maken. Weggooien kan altijd nog. Iedereen kan (goede) spullen komen brengen of meenemen. Het is geen ruilsysteem. De spullen zijn dus voor iedereen, niet alleen voor mensen met weinig geld. Voor grote dingen die niet in de winkel passen (zoals meubels) is er een prikbord.
Dinsdag en donderdag van 9 tot 14 uur, in het Dorpshuis Ten Boer, Sportlaan 2.
Ook elke eerste zaterdag van de maand van 10 tot 14 uur, in het Dorpshuis.

Klussendienst. Dorpscoöperatie Ten Boer heeft een eigen klussendienst, die geheel wordt gerund door vrijwilligers. Ook als je een vraag hebt over vervoer in de omgeving kun je bij ze terecht. De dienst is bereikbaar via telefoonnummer 06- 4141 6362, op dinsdag- of donderdagochtend tussen 10 en 12 uur.

Jeugdactiviteiten. Alles wat er momenteel te doen is voor kinderen en jongeren van 4 t/m 18 jaar staat handig bij elkaar in dit actuele overzicht. Hier vind je de naschoolse activiteiten in Ten Boer en alle omliggende dorpen.

WIJ Ten Boer vind je ook op Facebook!

In Ten Boer en de omliggende dorpen zijn bovendien verschillende buurtwebsites actief. Handig als je wilt weten wat er speelt in jouw omgeving. Populaire sites zijn:

Digitaal prikbord Datdeelik, voor alle activiteiten in de omgeving

Dorpshuis de Meuln in Sint Annen

MFC ’t Holt in Ten Post

Dorpsbelangen in Garmerwolde

Garmer en Thesinger Express

 

 

Een luisterend oor en praktische hulp bij aardbevingsproblematiek. Bij WIJ Ten Boer werken drie aardbevingscoaches: Jodi Kremer, Melanie Postma en Anneke Koops.

Waarmee kan een aardbevingscoach u helpen?
Jodi legt het uit in de onderstaande video.

Podcast
Beluister hier de podcast van WIJ Groningen met Jodi Kremer en Melanie Postma over wonen en werken in het aardbevingsgebied.

Interview
Lees hier het interview met Jodi Kremer over zijn werk als aardbevingscoach.